top of page

Fair Deal Tribuneservice skal planlegge superanlegg i Oslo!

Fair Deal Gruppen og Tribuneservice er valgt som strategisk rådgiver, og skal være med å forme løsningene til det som skal blir det nye superanlegget til "Nye Telenor Arena" på Fornebu!

Illustrasjon: Reiulf Ramstad Arkitekter

Telenor Arena skal endres til å bli Norges nye storstue innen kultur og idrett, og nå er Fair Deal Tribuneservice også valgt som samarbeidspartner for å jobbe sammen med eieren og arkitekten for å utvikle den optimale sitteløsningen for arenaen.

Telenor Arena har vært et pengesluk og har årlig hatt et underskudd på rundt 30 millioner, dette er noe eierfamilien Ulrichsen og ledelsen i selskapet nå ønsker å snu.

– Vi har reist til 40–50 haller i hele verden og sett at arenaer som er langt mindre enn Telenor Arena, har mange flere arrangementer og ikke minst besøkende, sier administrerende direktør Rasmus Sandnes i Euforum Holding.


Mens det i Telenor Arena er 40 arrangementer i året og på det meste 400.000 besøkende, har mindre haller hatt nærmere 300 arrangementer og én million besøkende.

– Hele øvelsen for oss er å få en mer løpende drift på arenaen og gjøre den mer fleksibel, opplyser Sandnes.


-Den nye arenaen skal inneholde flere flater og en konfigurasjon som skal huse både topp- og bredde innen idrett, og bli Norges heftigste konsertarena, sier Tom Albrigtsen, Partner og Prosjektleder i Fair Deal Gruppen.

Planen er at arenaen skal få en tilskuerkapasitet som kan ta imot store stjerner til konserter og store internasjonale idrettsarrangementer. Man må møte kravene de store artistene krever for å spille, og antallet det Europeiske Håndballforbundet krever i forbindelse med sluttspill i håndball EM/VM, fortsetter Albrigtsen.

Det skal lages en arena som flere kan bruke, og vi ønsker å bidra til at aktører innen idrett, kultur, musikk, men også kommersielle aktører innen messer og konferanser får et topp moderne anlegg de kan benytte, skyter Sandnes inn.

Illustrasjon: Reiulf Ramstad Arkitekter

Å få anledning til å jobbe med å utarbeide mulige løsninger i denne arenaen åpner opp for å tenke helt nytt, sier Thor Johnsen, teknisk prosjektleder i Fair Deal Tribuneservice.

Illustrasjon: Reiulf Ramstad Arkitekter

Dette gir rom for å skape unike løsninger og med en god kombinasjon av faste, flyttbare og dynamiske løsninger, har vi tro på at vi skal kunne skape Norges mest fleksible og funksjonelle arena, sier en stolt prosjektleder.

Fair Deal Tribuneservice har spesialkompetanse innen sete- og tribuneløsninger, og leverer alle typer seteløsninger til auditorier, idrettshaller, skoler, stadion, kulturhus og kinosaler.

Vi leverer både faste løsninger og mer dynamiske løsninger både som kan komprimeres og utvides ved behov, men også slås sammen og rulles bort når man ikke har behov for tribunene, fortsetter Johnsen.

Illustrasjon: Reiulf Ramstad Arkitekter

-Vi har i tillegg til løsninger for større anlegg, også gjort flere leveranser av flyttbare teleskoptribuner som brukes på skoler og samfunnshus. Ved å bruke denne typen løsninger, får brukerne en langt mer dynamisk og effektiv bruk av arealene man har tilgjengelig.

Det betyr at vi som leverandør er i stand til å bygge alt fra de enkleste løsningene med plass til 50-100 personer og opp til de største anlegg, som er langt mer komplekse, skal monteres i nisjer, mot eksisterende

betongtribuner eller tilpasses gjennom skreddersøm, sier Albrigtsen

-For å sikre de beste løsningene jobber vi alltid tett sammen med våre oppdragsgivere og ikke minst arkitekter under planleggingsfasen for å sikre et optimalt resultat.

-Vi er svært stolt av å få denne muligheten og gleder oss til å jobbe med eierne og Reiulf Ramstad Arkitekter som er valgt som arkitekt for prosjektet, avslutter Albrigtsen.


Kontaktinformasjon i forbindelse med prosjektet:

Oppdragsgiver:

Euforum Holding/ Telenor Arena

CEO Rasmus Sandnes

Tlf 91381038


Kontaktinfo Fair Deal AS

Prosjektleder:

Tom Albrigtsen,

Tlf 90106308

Foto og alle illustrasjoner: Reiulf Ramstad Arkitekter

Comments


bottom of page